LÄS MER OM BYVÄDERSTERRASSEN I SÄLJBROSCHYREN

Klicka här

PARHUS I TVÅ PLAN

Byvädersterrassen ligger högt beläget på en platå vid Byvädersgatans återvändsplats. Här bor du i kuperad terräng med fria utsikter och naturen som närmsta granne.

I soligt och fritt läge ska vi bygga 20 välplanerade parhus i två plan på 120 kvm vardera. Med uteplats och parkeringsplats intill huset samt utvändigt förråd blir villadrömmen sann. Inifrån kan du följa årstidsväxlingarna från de generösa vardagsrumsfönstren på övre plan. Det skapar en ombonad, naturnära innemiljö att trivas i.

Byvädersterrassen byggs i bostadsrättsform. Det innebär att bostadsrättsföreningen ansvarar för drift och skötsel av husens exteriör, så som målning, tak och gemensamma utrymmen. Du ansvarar för interiört underhåll och den mark som är upplåten till din bostadsrätt. En stor fördel när du köper nyproduktion är att du köper bostaden till ett fast pris och slipper budgivning!

20 parhus i souterräng

NÄROMRÅDET

Närområdet runt Byvädersterrassen är etablerat med blandad bebyggelse av småhus och flerbostadshus. Det finns också en förskola som öppnade hösten 2016. I området finns det gott om gång- och cykelbanor. Närmsta spårvagnshållplats är Önskevädersgatan, där linje 5, 6 och 10 trafikerar. Hållplatsen ligger bara ett par minuters promenad ifrån Byvädersterrassen. Buss 141 trafikerar också Önskevädersgatan mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Centralstationen.

En kort promenad upp i skogen ligger Svarte Mosse naturområde, eller Sjumilaskogen som det också kallas. I naturområdet finns det löpspår och naturstigar, hällmarker, skog och våtmarksområden. Ända in på 1950-talet var området runt Svarte Mosse rena landsbygden, och gårdarna som låg här hette tidigare Biskopsgården och Länsmansgården. Nu finns all möjlig service i ditt närområde med butiker, restauranger och vårdcentral på Vårväderstorget.

PLANLÖSNINGAR

Planlösning: hus 1-8, övre parhusen

Entrén till parhusen i den övre längan ligger precis bredvid husets parkeringsplats i souterrängplanet. Du kommer in i en stor hall med skjutdörrsgarderob samt trappan till övre plan. På nedre plan har du dessutom en rejäl klädkammare samt rymlig tvättstuga och badrum med dusch. Här finns också tre sovrum: ett enkelrum på 8 kvm, samt två större sovrum på 12 och 14 kvm som båda rymmer två sängar. I anslutning till entrén finns ett praktiskt förråd på 6 kvm.

På övre plan ligger de sociala ytorna med stora fönster och fri utsikt mot naturen och grönskan. Här finns alla möjligheter att umgås över matlagning och gemensamma middagar. En delvis öppen trappa leder upp från nedre plan som naturligt delar upp kök och matplats på ena sidan av trappan och stor plats för soffgrupp på den andra sidan. Från köksdelen har du utgång till den härliga uteplatsen i västerläge på 26 kvm med trätrall. På övre plan finns ett badrum med dusch, och du har också möjlighet att dela av vardagsrummet för att istället få ett extra sovrum. 

Planlösning: hus 9-20, nedre parhusen

I den nedre längan med parhus har du entré till huset från det övre planet. Du kliver in i hallen med smart skjutdörrsgarderob och ett badrum med dusch rakt fram. Sedan går du in i köket och möts av de stora fönsterpartierna med utsikt mot naturen. På ena sidan av trappan har du köket med sittplats för många och på andra sidan en väl tilltagen vardagsrumsdel. Det är ett generöst och öppet rum att njuta av. Givetvis kan du välja att dela av vardagsrummet för ytterligare ett sovrum. Terrassen når du från köksdelen. Den ligger i idealiskt västerläge och är på hela 35 kvm. Terrassen har trätrall och uteförrådet på 5 kvm ligger i direkt anslutning.

Det nedre planet är precis likt de övre parhusen, förutom att utgången leder till trädgården istället för till parkeringsplatsen.

De rejäla och funktionella parhusen har unika boendekvaliteter med sina höga, fria och naturnära lägen. Det övre planet upplevs som generöst, ljust och rymligt med sitt öppna rumssamband. Här finns utrymme för vardag och fest. Trivsel och funktion har varit två viktiga ledord!

– Håkan Trygged, KUB arkitekter